#spirit

Félélet – Az ikerláng-jelenség előtt, közben és után

Ezt is megéltem. Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy szinte pofán csapott egy olyan világ, amiről előtte talán csak egy-két ezoterikus magazinban olvastam. Volt benne ikerláng, saját spirituális stúdió, nagyszerelem, majd gigadráma. 

Sokáig persze automatikusan mondogattam mindenkinek – legfőképpen magamnak – hogy mennyire hálás vagyok ennek a folyamatnak, hogy megtalált engem és bevégeztetett. De ha őszinte vagyok hozzátok, a hátam közepére nem hiányzott ennyi bonyodalom, amit ezzel magamnak okoztam. Szétestem lelkileg, ideig-óráig voltam képes csak fókuszálni egy-egy dologra és persze a nagy önmunkában sokszor azon kaptam magam, hogy addig gyúrtam magam, amíg egyedül maradtam magammal.

Na de nem keseregni gyűltünk most ezen szavak köré hanem, hogy sok év hallgatás után újra számra vegyem az ikerláng kifejezést. Talán sokatoknak nem ismerős a kifejezés, valahogy mostanság annyira nem pörög már, mint amikor én belekerültem ebbe a forgatagba.

Az Ikerláng kifejezés egyre inkább elismert és ismert a metafizika birodalmában, különösen azért, mert az Ikerláng kapcsolatok száma hirtelen az egekbe szökött. Spirituális mesterek azt vallják, hogy eljött az ideje minél több Ikerláng egyesülésének, hiszen ezzel segítik elő a világ fejlődését. Egyedi energiáikkal és azzal a különös perspektívával, ami a kétlélek egyesülésének következménye. A két láng a szó szorosértelemben egy lélek két fele, amely elvált egymástól, mielőtt a harmadik dimenziós élményt és az emberi létezés megtestesülését választotta. Egészen a közelmúltig a legtöbb Ikerláng fele nem testesült meg ugyanabban az időben, de felváltva egymás támogatása révén megfelelő ütemben haladtak néha közel kerülve, néha eltávolodva egymástól. Azonban eljött az az idő, amikor az ikerlángok találkozása elkerülhetetlen. Nem a saját örömük fokozása érdekében, sokkal inkább a világ jó irányba való előremozdításának céljából. Hiszen közös energiájuk egyesült volta olyan pozitív irányt adhat a környezetükben élőknek, amelyet megsokszorozva akár nagyobb közösségi előrelépések is várhatók.

Ez tehát a spirituális háttér. A pszichológiai háttértudással rendelkezők persze most rögtön rávághatják, hogy ez nem más, mint egy erős társfüggőség, a másik fél és a párkapcsolat különös tulajdonságokkal való felruházása. Nekik is igazuk van.

És talán ez volt a legnehezebb. Ez volt ami földrevitt, ami végighúzott a sárban, megmutatva nekem, hogy a sár nem mindig cuppanósan szottyos, hanem vannak benne jó karcos rögök is és miközben az arcod benne csúszkál, akkor bizony fáj.

A sár én voltam. A rög is én voltam. A karcot is magamnak okoztam.

Most komolyan kellett ez nekem? Hihetetlen nagyot csalódtam. Fájt. Dühös voltam. Mert az ezotéria nem segített. Aztán jött a pszihológia, ami sok esetben háttal állt mindannak, amit az azt megelőző két évben tanultam…

 

Azóta persze még több év telt el. A tudás pedig tapasztalattá ért.

Végre megértettem azt, amit már évekkel ezelőtt hangoztattam, de valahogy mégsem éreztem a szívemben:

Beleszeretni önmagunkba.

Ez a kulcs. Az ikerláng lehet csodás szerelem vagy a poklok pokla. De nem ez a lényeg.

Hanem ahogy átalakul a belső világod.

Csalódottságból szeretet, kétségbeesésből tisztelet, fáradtságból tanulság válik.

Nem egy perc vagy egy hónap alatt. Évek teltek el.

Aztán egyszercsak megszületik az Erő érzése. Az irányításé. De nem az a old school dac, hanem valami ősi és nagyon erős bizonyosság önmagamban. Anélkül, hogy bármit megsemmisítenék vagy megtagadnék abból, amit átéltem.

ELŐADÁS: https://www.facebook.com/events/347942789791817/